top of page
Search
  • lukovitsasadik

"22 січня- День Соборності України!!!"

Updated: Jan 25, 2023

22 січня в Україні відзначається День Соборності. Цього дня у 1919 році на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

З нагоди цього важливого дня у Луковицькому ЗДО відбулись урочисті заходи.

Метою даних заходів було: виховання національної свідомості дошкільників, формування рис громадянина України, поглиблення знань дітей про історичний факт злуки українського народу, зокрема ознайомлення з днем Соборності, виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини , почуття гордості за свою Україну, за свій народ, свою мову !

Аби підкреслити значимість цього свята вихователі пояснили діткам, що слово «соборність» – означає єдність, згуртованість, неподільність. Для дітей дошкільного віку проведено заняття «Україна єдина», під час яких діти ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», «соборна», закріпили знання про символи рідної держави. Під час занять із зображувальної діяльності та аплікації створили власні сюжети «У серці кожної дитини живе любов до України».

Для закріплення знань про єдність проведено флешмоб «Живий ланцюг», де діти відчули дух єднання, дружби, свободи і гордості за свою державу.

Адже головним символом Дня Соборності України є ланцюжок з людей, які 21 січня 1990 р. організували «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Цей ланцюжок ніби символізує силу й міць волелюбного народу, як могутня річка починається з маленького струмочка так і непоборна нація починається з маленької людини.





















41 views0 comments
bottom of page